Τί κάνουμε

Αναδρομές – Deep Memory Process

Στην αναδρομή με την μέθοδο του Deep Memory Process, ερευνούμε την μνήμη του σώματος και της ψυχής ψάχνοντας γεγονότα και πληροφορίες από το παρελθόν.

Οι μνήμες αυτές μπορεί να προέρχονται από αυτή ή από μια προηγούμενη ζωή.

Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι συνειδητές, επηρεάζουν όμως τη ζωή μας με πολλούς τρόπους  Γίνονται καταστροφικές συμπεριφορές, φοβίες, εξαρτήσεις, δύσκολες σχέσεις ή αρρώστιες.

Οι αναδρομές φανερώνουν, εκτονώνουν και θεραπεύουν τραύματα και εμπειρίες σε διαφορετικά επίπεδα και σε πολλές ζωές.

Σαμάνικο Ταξίδι

Κάθε  πολιτισμός σε κάθε περίοδο έχει Σαμάνους. Η παρουσία τους είναι σταθερή, παρά τη μορφή που μπορεί να αποκτά και παρά τις μεταμορφώσεις και τις μεταβολές στο πέρασμα των αιώνων των διαφόρων πολιτισμών.

Ίσως να μην  τους συναντάμε πλέον να χορεύουν υπό τους ήχους των κροτάλλων και των ρυθμικών κτύπων των τυμπάνων γύρω από φωτιές, ούτε θα τους βρούμε σε κάποια βουνοκορφή, να ζουν εκεί ασκητικά. Οι σύγχρονοι Σαμάνοι βρίσκονται ανάμεσά μας και διακρίνονται από τις ίδιες δεξιότητες που και κάποτε κατείχαν. Είναι οι άγρυπνοι προστάτες της ψυχής και του εσώτερου εαυτού, εκείνοι που γνωρίζουν τα μονοπάτια που οδηγούν στην ευαισθητοποίηση της συνειδητότητας πέρα ​​από το θόρυβο της καθημερινής ζωής του σύγχρονου κόσμου.

Είναι αυτοί που μας συνδέουν με το πνευματικό και θρησκευτικό παρελθόν μας, οι φύλακες της κληρονομιάς των μυστικών μονοπατιών που οδηγούν στην ευαισθητοποίηση του εσώτερου εαυτού που περιδιάβαζαν  οι πρόγονοί μας.

Σαμάνικα ταξίδια

Τα ταξίδια των Σαμάνων χαρακτηρίζονται από τη μεταφορά σε επίπεδα συνειδητότητας. Είναι ένα είδος διαλογισμού που επιτυγχάνεται συχνά υπό τον ρυθμικό ήχο κροτάλλων και τυμπάνων όπως άλλοτε, και  που επιτρέπει να εισέλθουμε στα μονοπάτια του εσωτερικού μας εαυτού. Συμπεριλαμβάνει της ψυχής την μεταφορά σε άλλα επίπεδα, τη θεραπεία της, την ανάκτησή της (βλέπε για παράδειγμα ξύλο Φίδι μονοπάτι ή ελαφρύ άνθρωπος τούνελ).

Στο σαμάνικο ταξίδι κατά το οποίο συναντά κανείς τον πνευματικό του δάσκαλο, που τον οδηγεί στα μονοπάτια της αυτογνωσίας, βιώνει συχνά το σώμα του να λαμβάνει διαφορετικές μορφές, άλλοτε αφυπνίζεται σε μηνύματα που έχουν τη μορφή συμβόλων τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ύπαρξη και τη ζωή του. Αποκτά γνώση και ανακαλύπτει έναν νέο κώδικα  που εξηγεί  με τον δικό του τρόπο, πολλά εσωτερικά μας ζητήματα. Η νέα αυτή γνώση που συχνά εκπλήσσει, αφορά εν τέλει τη γνώση για τον εαυτό μας.

 Γιατί να συμμετάσχει κανείς σε ένα σαμάνικο ταξίδι;

Για τη θεραπεία της ψυχής, για όσα χαρίζει στη γνώση της ίδιας της ύπαρξης μας, για την επίλυση συναισθηματικών ή ψυχολογικών προβλημάτων, για την υγεία της πνευματικής μας ύπαρξης, ακόμα και του φυσικού μας σώματος. Πάνω απ ‘όλα, για να μάθουμε περισσότερα για το ποίοι είμαστε.

Σωματική Ψυχοθεραπεία

Η σωματική Ψυχοθεραπεία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά μεσα από το σώμα, το νου και την ψυχή.

Οι συναισθηματικές μας δυσκολίες επηρεάζουν σημαντικά  το σώμα με διαταραχές στην ενέργεια, χρόνιες εντάσεις η ανεξήγητα συμπτώματα. 

Τα συμπτώματα αυτα τις περισσότερες φορές μοιάζει να μην συνδέονται με το συναισθηματικό/ψυχικό αίτιο που τα προκάλεσε γιατί μηχανισμοί άμυνας μας κάνουν να το απωθούμε, να το ξεχνάμε.

Στην σωματική ψυχοθεραπεία μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας και να δίνουμε χώρο στα συναισθήματα δημιουργώντας έτσι αλλαγές σε παλιές δομές και πεποιθήσεις, απελευθερώνοντας χρόνια  συμπτώματα και εντάσεις, δημιουργώντας καλύτερη σχέση και επίγνωση του εαυτού μας και των άλλων και ένα καλύτερο επίπεδο υγείας και ευεξίας σε σώμα και ψυχή.

Η Μαρία και η Κάλλη είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Σωματικής Ψυχοθεραπείας

Συστημική Αναπαράσταση

Η Συστημικη Αναπαράσταση επικεντρώνεται στα προβλήματα του παρελθόντος , τραύματα των προγόνων μας που εμφανίζονται στη ζωή μας σημερα.

Οι εμπλοκές αυτές με το σύστημα μας το προγονικό -κατα τον Μπερτ Χέλλιγκερ που μελέτησε την οικογένεια για πάνω από 50 χρόνια- μας επηρεάζουν με διάφορους τρόπους . Ένας φόνος στο παρελθόν της οικογένειας που μας ειναι άγνωστος, πόλεμοι, προσφυγιά , φυσική καταστροφή κλπ μπορεί στο σήμερα  να παρουσιαστούν σαν καταχρήσεις, θέματα υγείας, κατάθλιψη ή προβληματικές  σχέσεις.

Η Συστημική Αναπαράσταση μας βοηθάει να βρούμε και να απελευθερώσουμε τις εμπλοκές αυτές από το παρελθόν που δημιουργούν καταστροφικές παρενέργειες στα μέλη της οικογένειας μέχρι σήμερα.

Τα παιδιά σπάνια τολμάνε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τους γονείς τους. Ασυνείδητα παραμένουν πιστά σε κρυφές οικογενειακές παραδόσεις.

Η Συστημικη Αναπαράσταση ειναι ο τρόπος να ανακαλύπτουμε τις συνδέσεις και τις δυναμικές που κουβαλάμε μεσα μας γενιές ολόκληρες χωρις να το γνωρίζουμε.

Bertold Ulsamer