Ποιοί είμαστε

Είμαστε φίλες και συνεργάτες στην σωματική ψυχοθεραπεία αλλα και αρκετές άλλες μορφές γνώσης και θεραπείας που σαν εμπειρίες έχουν ζυμωθεί και εξελιχθεί σε σεμινάρια.

Θελουμε να βοηθάμε και να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βιώσουν τον εαυτό και τους άλλους με βαθύ και δημιουργικό τροπο.

ΚΑΛΛΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
ΚΑΛΛΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
Η Κάλλη ειναι Ραιχική Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Ξεκίνησε πριν 30 χρονια ως ξεναγός δίνοντας διαλέξεις με θέμα την μυθολογία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Εσωτερικές ανάγκες την οδήγησαν σε μέρη, βιβλία και ανθρώπους που της έμαθαν θεραπείες διαφόρων ειδών και πολιτισμών.

Ταξίδεψε για αναδρομές και σαμανικες τελετές , συστημικη θεραπεία και vortex healing με έντονες εμπειρίες στην διαδρομή. Ένιωσε οτι η καρδιά της ήταν στην θεραπεία του εαυτού της και των άλλων κι ετςι στα 35 της έγινε Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Ζει στην Αθηνα όπου και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και ενεργειακή θεραπεύτρια συντονίζοντας ομάδες και σεμινάρια που περιέχουν γνώσεις και εμπειρίες απ όλο το ταξιδι της.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΗ
ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΗ
Η Μαρία είναι Ψυχολόγος και Ραιχική Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι τυπικές σπουδές της  είναι πάνω στην Ψυχολογία,  την Κοινωνική Ανθρωπολογία, και την Εγκληματολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Έχει ειδικευτεί στη Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.), όπου παρακολούθησε επίσης μετεκπαιδεύσεις επιπέδου Master’s στην ψυχοθεραπεία Gestalt με τον Barrie Simmons, στην Ανάλυση του Σώματος και τον Χαρακτήρα με τον Alberto Torre και στην Κλινική Εποπτεία με τον Genovino Ferri. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επιμέρους ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις: Θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, Αγκαλιά αγάπης ( Irina Prekop), Επικοινωνία δίχως βία, Συστημική Αναπαράσταση κατά B. Helliger και ενεργειακές θεραπείες.

Κάνει ατομικές συνεδρίες, θεραπεία ζεύγους, οργανώνει θεραπευτικές ομάδες, ομάδες συστημικής αναπαράστασης και σεμινάρια. Επίσης είναι Επιστημονική υπεύθυνη από το 2011 του Προγράμματος “Επικοινωνία δίχως βία για σχολεία δίχως βία” της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ,) υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας που στόχο έχει την πρόληψη της βίας στα σχολεία.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΕΑΒΡ).

Φίλοι & συνεργάτες

Νίκη Γεωργοπούλου
Νίκη Γεωργοπούλου
Η Νίκη είναι πιστοποιημένη δασκάλα Hatha Yoga στην τεχνική Ruchpaul Hatha Yoga Bien Tempéré και διδάσκει στο Σύλλογο Hatha Yoga στην Αθήνα.

Η μέθοδος αυτή έχει την ιδιαιτερότητα ότι απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα σωματικών περιορισμών. Κάθε μάθημα προσαρμόζεται στον κάθε μαθητή σύμφωνα με τις ανάγκες του και με σεβασμό στις συνθήκες που επικρατούν.

Βασίζεται στην αρχή της μη-βίας (ahimsa) τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής, που οδηγεί τον μαθητή στην βιωματική εμπειρία της φιλοσοφίας του Hatha Yoga ώστε να μπορέσει να απολαύσει τα αμέτρητα οφέλη που χαρίζει η πρακτική του Hatha Yoga.

Με σεβασμό στις δυνατότητες του κάθε ατόμου και βαθιά τεκμηριωμένη γνώση της λειτουργίας του σώματος η εξέλιξη του μαθητή είναι απεριόριστη.

Αντιγόνη Τσεγγελή
Αντιγόνη Τσεγγελή
Η Αντιγόνη Τσεγγελή είναι πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής, Διπλ. Ασκούσα το Σιάτσου και τις Συμπληρωματικές Θεραπείες που συνεργούν για την φροντίδα και υγεία του ανθρώπου.

Με την 18ετή εμπειρία της στην Θεραπευτική Μάλαξη, το Σιάτσου και την Αισθητική δημιουργεί μια εξειδικευμένη φροντίδα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου για Πρόληψη, Φυσική Ευεξία και Εξισορρόπηση του οργανισμού.

Διδάσκει, εισηγείται επιμορφωτικά σεμινάρια και συντονίζει ομάδες ευεξίας και αυτοβελτίωσης. Η άσκηση της στο Qi Gong και τον διαλογισμό ξεκινά από το 1985, έχει διδάξει γυναικείες ομάδες αυτοάμυνας και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σήμερα είναι Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Σιάτσου και συνεχίζει την επιμόρφωση της λαμβάνοντας μέρος σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προσφέρει τις γνώσεις της σε εθελοντικές δράσεις για την ανακούφιση και φροντίδα του ανθρώπινου πόνου.